АМКУ закликав зупинити будівництво "Північного потоку - 2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ закликав зупинити будівництво "Північного потоку - 2"

Енергетика
532
Антимонопольний комітет України (АМКУ) заявляє, що будівництво газопроводу “Північний потік – 2” не відповідає законам про конкуренцію. У зв’язку з цим комітет закликає учасників проекту відмовитися від діяльності в цьому ключі, повідомляє прес-служба АМКУ.
“Відповідно до Закону України” Про захист економічної конкуренції “створення суб’єкта господарювання двома і більше суб’єктами господарювання, який протягом тривалого періоду буде самостійно здійснювати господарську діяльність, але при цьому таке створення не призводить до координації конкурентної поведінки між суб’єктами господарювання, які створили цей суб’єкт господарювання, визнається концентрацією. Концентрація може бути здійснена лише за умови попереднього отримання дозволу Антимонопольного комітету України”, – пояснили в АМКУ.
Тому в АМКУ нагадали учасникам проекту, що ті зобов’язані утримуватися від будь-яких дій, які можуть призвести до обмеження конкуренції в Україні.
Нагадаємо, раніше глава НАК “Нафтогазу України” Андрій Коболєв заявив, що ЄС може повністю відмовитися від проекту “Північний потік-2”, щоб не порушувати принципи солідарності і не перетворювати “Газпром” в монополіста на європейському ринку.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас