НКЦПФР вирішила скасувати вимоги про обов'язкове забезпечення цільових облігацій третіми особами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР вирішила скасувати вимоги про обов'язкове забезпечення цільових облігацій третіми особами

Фондовий ринок
74
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку вирішила змінити правила розкриття фінансової звітності та інформації емітентами, відповідно до яких, зокрема, передбачається скасувати вимоги про обов’язкове забезпечення цільових облігацій третіми особами.
Про це йдеться в повідомленні регулятора.
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку на черговому засіданні, яке відбулося 18 серпня, схвалила зміни до положення про порядок здійснення емісії облігацій підприємств, облігацій міжнародних фінансових організацій та їх обігу (рішення НКЦПФР від 27 грудня 2013 року № 2998).
Проектом змінюються вимоги щодо забезпечення облігацій підприємств, зокрема пропонується виключити такий вид забезпечення, як страхування ризиків непогашення основної суми боргу або непогашення основної суми боргу та невиплати доходу по облігаціях, а також виключити вимоги про обов’язкове забезпечення цільових облігацій третіми особами.
Змінами передбачено встановлення додаткових вимог щодо розкриття емітентом інформації про третіх осіб, які здійснюють забезпечення облігацій.
З метою захисту прав інвесторів змінюються також вимоги до складу фінансової звітності, яка повинна надаватися в НКЦПФР для реєстрації випуску та проспекту емісії облігацій.
Як повідомлялося раніше, НКЦПФР має намір вийти зі складу засновників своїх друкованих видань з 2017 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас