ДФС визнає труднощі в адмініструванні роздрібного акцизу з продажу нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС визнає труднощі в адмініструванні роздрібного акцизу з продажу нафтопродуктів

Казна та Політика
169
Державна фіскальна служба визнає складності в адмініструванні роздрібного акцизу з продажу нафтопродуктів на автозаправних станціях (АЗС) і виступає за те, щоб його включити в основну ставку акцизного збору з нафтопродуктів.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби з посиланням на слова голови Фіскальної служби Романа Насирова.
“Зараз існує чимало проблем з його (5% роздрібного акцизу) адмініструванням. Так, в бізнесі АЗС немає 5% маржі, націнка зазвичай встановлюється на рівні 2%. Тому 5% роздрібного акцизу для компаній – це величезні гроші, і, природно, бізнес намагається цей податок обходити”, – зазначив Насіров.
За словами голови Фіскальної служби, його відомство пропонує скасувати цей роздрібний акциз, паралельно збільшивши ставку основного акцизу на нафтопродукти.
“Фіскальної службою пропонується перенести ці 5% роздрібного податку на продаж палива на заправках (це приблизно 40 євро на тонні) в основну ставку акцизу. А далі держава буде розподіляти ці гроші до місцевих бюджетів, виходячи з обсягу проданого палива в тому чи іншому регіоні” , – додав голова Фіскальної служби.
Насіров резюмував, що такий крок з одного боку значно спростив би адміністрування цього податку, а з іншого сприяв би збільшенню надходжень до бюджету від акцизного податку на нафтопродукти на 25-30%.
Як повідомлялося раніше, в кінці грудня 2015 року Верховна Рада встановила акцизний податок на бензин і дизпаливо в розмірі 171,5 євро / куб. м з 1 березня 2016 року.
Крім того, Рада встановила фіксовану ставку акцизного податку з кінцевого продажу нафтопродуктів в розмірі 0,042 євро / літр замість раніше діючих 5%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас