Луценко: в конфлікті між співробітниками Прокуратури і НАБУ є ознаки правопорушень з обох сторін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко: в конфлікті між співробітниками Прокуратури і НАБУ є ознаки правопорушень з обох сторін

Казна та Політика
351
У конфлікті між співробітниками Генеральної прокуратури України та Національної антикорупційного бюро України (НАБУ) є ознаки правопорушень з обох сторін, заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.
“Я як генпрокурор вважаю: є ознаки правопорушень з обох сторін конфлікту”, – заявив він на спільній з директором НАБУ Артемом Ситником прес-конференції в четвер у Києві.
А. Луценко наголосив на неприпустимості подій, що відбулися. За його словами, буде зроблено все, щоб подібне не повторилося.
При цьому Ю.Луценко пообіцяв не покривати порушників закону, де б вони не працювали.
“Як генеральний прокурор я не маю наміру жодним чином покривати будь-якого ймовірного порушника закону, чи працює він в НАБУ, або в САП, або в Генпрокуратурі …”, – сказав він.
У той же час генпрокурор заявив про передачу всіх розслідувань щодо інциденту між співробітниками НАБУ і Генпрокуратурою в СБУ для неупередженості слідства.
“Для того, щоб слідство щодо цього інциденту було об’єктивним, за пропозицією директора НАБУ Ситника я як генеральний прокурор використовуючи дані мені повноваження, передаю все порушені щодо цього інциденту виробництва … в СБУ”, – заявив Ю.Луценко.
За його словами, процесуальне керівництво у цій справі буде здійснювати заступник генерального прокурора Анжела Стрижевська. До слідчої групи будуть залучені представники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та в якості спеціаліста – колишній помічник федерального прокурора США Богдан Витвицький.
Ю.Луценко також повідомив про наявність домовленості з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим про проведення службового розслідування щодо дій спецпідрозділу КОРД в будівлі адміністрації Держприкордонслужби 16 серпня.
“Ми з Аваковим домовилися про службове розслідування щодо дій корду в адміністрації Держприкордонслужби”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас