«АСКО-Медсервіс» їде з ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«АСКО-Медсервіс» їде з ринку

Фондовий ринок
557
Після зміни власників і керівництва «АСКО-Медсервіс» несподівано почала згортати діяльність. Страховик перестав продавати поліси ОСЦПВ, хоча «автоцивілка» була його основним бізнесом, і продовжує працювати на ринку як агент іншого страховика.
Зняли колеса
Страхова компанія «АСКО-Медсервіс» припинила продаж своїх полісів «автоцивілки», повідомив FinClub представник компанії. «На сьогодні ми від імені «АСКО-Медсервіс» поліси ОСЦПВ не продаємо. Продаємо від імені «Арсенал-Страхування». Знижки та бонуси, якщо вони у вас були, зберігаються», – зазначив він.
ОСЦПВ для «АСКО-Медсервіс» був основним напрямком бізнесу. За підсумками 2015 року страховик залучив 31,9 млн грн премій, з яких більша частина – 27,3 млн грн, або 85,5% – від ОСЦПВ. За загальним обсягом залучених премій компанія посіла 64-е місце в ренкінгу журналу Insurance Top. Протягом минулого року СК виплатила потерпілим 16,8 млн грн (56-е місце).
Більш того, «АСКО-Медсервіс» не просто є членом Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) – як будь-який інший учасник ринку ОСЦПВ, але й входить до керівних органів бюро. Компанія є одним з семи членів президії.
У «АСКО-Медсервіс» вчора офіційно не прокоментували, чим викликані такі зміни в їхній роботі, а в МТСБУ не змогли сказати, чи подавала СК заяву про вихід з членів бюро. Відповідно до внутрішньої шкали бюро (так званий «світлофор»), у компанії були хороші показники із «загальної оцінки діяльності» та «рівня скарг від потерпілих і страхувальників». Але за показником «якість врегулювання» оцінка у компанії була задовільною.
Втомилися від бізнесу
Радикальні зміни в роботі компанії відбулися після зміни власників. Спочатку оновилася наглядова рада компанії. 27 квітня з неї вийшли міноритарії: Руслан Демченко, який володів 13% акцій компанії, Тамара Рудник – 5,1%, Галина Марчук і Марія Шимко – по 5%. Тоді ж розформували ревкомісію, до якої входили акціонери Оксана Шимко (8%), Наталя Мухіна (5%) та Олексій Мандра (5%). Вже 4 травня єдині два великі акціонери, які володіли по 13% акцій, – Руслан Демченко і Марія Єфименко – продали свої пакети.
24 травня загальні збори акціонерів затвердили новий склад наглядової ради, до якої увійшли нові акціонери – Роман Педченко, Андрій Абрасимов, Вікторія Антоненко (володіють по 9,5% акцій), а Юлію Іваненко (володіє 9,5% акцій) було призначено ревізором. 10 серпня Тетяну Павлюченко на посаді керівника СК «АСКО-Медсервіс» змінила Тетяна Діденко. Тетяна Павлюченко відмовилася коментувати FinClub події, пов’язані з діяльністю компанії.
Андрій Абрасимов відомий тим, що був засновником СК «Арго», заснованої в 2014 році. Але вже 23 квітня 2016-го Нацкомфінпослуг позбавила СК восьми ліцензій на здійснення добровільних видів страхування, а 26 квітня – виключила «Арго» з реєстру фінансових установ.
Нові власники «АСКО-Медсервіс» пов’язані з головою наглядової ради СК «Арсенал-Страхування» Олександром Солопом, повідомило одне з джерел. «Я дійсно консультував цю угоду. Але не маю до акціонерів ніякого відношення», – відповів FinClub пан Солоп.
Зміна акціонерів перед згортанням діяльності компанії – один з механізмів «закриття» бізнесу. «Наскільки мені відомо, планується вихід з усіх асоціацій і об’єднань. Зараз в компанії відбуваються скорочення співробітників», – повідомило джерело на ринку, знайоме із ситуацією в СК.
Руденко Вікторія
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас