Технологія блокчейн отримала $ 300 млн інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Технологія блокчейн отримала $ 300 млн інвестицій

Світ
464
Обсяг венчурних інвестицій в технолгія блокчейн і біткоіни в першій половині 2016 року склав 290 млн доларів, згідно з Juniper Research. З 30 стратап, які отримали інвестиції в цей період, більше третини коштів залучили всього три компанії: Circle, Blockstream і Digital Asset Holdings.
Нове дослідження «The Future of Blockchain: Bitcoin, Remittance, ID Verification & Smart Contracts 2016-2021» демонструє, що особливо активно в технологію інвестував банківський сектор: кілька фінустанов вже впровадили додаток блокчейн на базі протоколу Ripple і інші інноваційні рішення.
Експерти стверджують, що впровадження технології блокчейн в сферу транскордонних переказів дозволило б знизити витрати для споживачів.
Однак експерти попередили, що використання технології для смарт-контрактів потенційно може бути ризикованим і нагадали про недавній випадок, коли помилка в мережі DAO (децентралізувати автономну організацію) призвела до того, що третя сторона заволоділа цифровий валютою на суму 80 млн доларів.
У недавньому інтерв’ю Fogklog засновник Distributed Lab Павло Кравченко визначив правила успішного використання технології блокчейн:
1. Блокчейн повинен працювати з реальними кейсами, що стосуються області традиційних фінансів,
2. «оцифровує» активи, створюючи урядові реєстри, автоматизовані банківські системи, програмне забезпечення для фондових бірж і так далі,
3. Будуйте перехресні відносини з тими, хто потребує таких же технологічних рішень, і Ви отримаєте фінансовий інтернет,
4. Розширюйте інфраструктуру – будуйте фінансовий інтернет, який і буде приносити Вам прибуток.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас