Долар стабілізувався до євро в середу після різкого падіння напередодні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар стабілізувався до євро в середу після різкого падіння напередодні

Світ
691
Курс долара США до євро, різко знизився у вівторок, стабілізувався в середу на заявах представників Федеральної резервної системи (ФРС), що показали, що інвестори недооцінюють ймовірність підвищення базової процентної ставки в США.
Пара євро / долар торгується в середу на рівні $ 1,1269 у порівнянні з $ 1,1279 на закриття попередньої сесії.
Напередодні американська валюта подешевшала більш ніж на 0,8% відносно євро на тлі різкого ослаблення очікувань підйому ставки Федрезерву.
Однак глава Федерального резервного банку (ФРБ) Нью-Йорка Вільяма Дадлі, виступаючи у вівторок, заявив про можливість підйому базової процентної ставки американським Центробанком вже на наступному засіданні, яке пройде у вересні.
“Ми наближаємося до того моменту, коли буде доречно знову підвищити ставку”, – заявив У.Дадлі в інтерв’ю Fox Business Network. Підйом ставки у вересні “можливий”, додав він.
Інший представник ФРС – президент ФРБ Атланти Денніс Локхарт – заявив про впевненість у перспективах економіки США, зазначивши, що не виключає можливості “принаймні одного” підвищення ставки Федрезерву в цьому році, повідомляє MarketWatch.
Увагу трейдерів направлено на протокол засідання ФРС від 26-27 липня, який буде оприлюднений в середу.
“Інвестори дуже чекають протоколу липневого засідання американського ЦБ”, – відзначає аналітик Gaitame.Com Research Institute Такуя Кавабата.
Котирування ф’ючерсів на рівень ставки вказують на зрослу ймовірність підйому ставки в США, що пов’язано із заявою У.Дадлі про можливість підвищення ставки у вересні, каже експерт.
Якщо протокол підтвердить, що можливість збільшення ставки у вересні обговорювалася Федрезерву на липневому засіданні, курс долара піде вгору, вважає Т.Кавабата.
Курс американської валюти до ієни виріс в середу до 100,87 ієни проти 100,31 ієни напередодні. У вівторок долар подешевшав на 0,9% щодо ієни.
Ослабленню японської нацвалюти в середу сприяла заява представника Мінфіну країни про те, що уряду доведеться вжити заходів в тому випадку, якщо швидке зміцнення ієни продовжиться.
Пара євро / ієна торгується в середу на рівні 113,67 ієни в порівнянні з 113,13 ієни на закриття попередньої сесії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас