Заступник голови НБУ Рожкова вважає, що зарплати в НБУ нижче ринкових — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заступник голови НБУ Рожкова вважає, що зарплати в НБУ нижче ринкових

Казна та Політика
3928
Виконуюча обов’язки заступника голови Національного банку Катерина Рожкова вважає, що зарплати в Нацбанку нижче ринкових.
Про це вона заявила в інтерв’ю виданню “Гордон”.
“Що стосується Національного банку, рівень патріотизму нової команди, людей, які свідомо прийшли на меншу зарплату працювати, але з розумінням, що можуть щось зробити, – зашкалює. Мені приємно це відзначати, бо я – взагалі людина командна. І сьогодні я б не ставила питання зарплати для Нацбанку на перше місце “, – сказала вона.
Рожкова вважає, що винагорода повинна відповідати рівню відповідальності і ризиків, які співробітник на себе покладає, приймаючи ті чи інші рішення.
“Потрібно сказати, що проблема не завжди в корупції. Іноді хороші фахівці не йдуть працювати на державну службу, оскільки в приватному секторі зарплати вище. Адже у всіх сім’ї, діти – їх потрібно годувати”, – зазначила вона.
Рожкова повідомила, що в наглядовому блоці НБУ зараз працює набагато більше людей, ніж потрібно для існуючої кількості банків.
У зв’язку з цим, Нацбанку необхідно скоротити свою структуру, перерозподіливши завдання і функції та оптимізувавши якість роботи, не створюючи додаткового навантаження на фонд заробітної плати.
Як повідомлялося раніше, зарплата глави Національного банку Валерії Гонтаревої в місяць становить 163 тис. гривень, її заступників – 150 тис. гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас