Німецька Wintershall виходить з проекту «Північний потік-2» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецька Wintershall виходить з проекту «Північний потік-2»

Енергетика
1167
Найбільша нафтогазовидобувна компанія Німеччини Wintershall – дочірнє підприємство хімічного концерну BASF – повідомила про свій вихід з проекту по будівництву газопроводу «Північний потік-2», – підтвердили в компанії.
При цьому представник компанії Wintershall зазначив німецьким ЗМІ, що незважаючи на рішення про вихід з проекту по будівництву газопроводу «Північний потік-2», Wintershall і раніше «зацікавлена в реалізації проекту і залишається партнером». Він підкреслив, що цей крок нібито не позначиться на будівництві другої гілки газопроводу, яка буде прокладено по дну Балтійського моря.
У той же день учасники «Північного потоку-2» Engie, «Газпром», OMV, Shell, Uniper і Wintershall відкликали повідомлення про створення спільного підприємства, подану ними в антимонопольний орган Польщі.
Нагадаємо, в кінці липня 2016 року польський антимонопольний регулятор UOKiK не погодив створення спільного підприємства для будівництва «Північного потоку-2». Заснування компанії з прокладання газопроводу може привести до обмеження конкуренції на ринку газу, зазначалося в заяві регулятора.
«Північний потік-2» повинен проходити по дну Балтійського моря і транспортувати газ з Росії на внутрішній європейський ринок. Планується, що потужність газопроводу складе 55 млрд кубометрів на рік, що дозволить в два рази збільшити поставки газу до Німеччини.
Як повідомлялося, раніше в Європейській комісії заявляли, що будівництво газопроводу «Північний потік-2» не лежить у сфері інтересів ЄС, і Брюссель буде підтримувати тільки ті проекти, які не суперечать основним принципам Енергетичного союзу. Проти проекту також відкрито виступають Польща і Італія. Перед цим Росії довелося відмовитися від проекту «Південний потік» через спротив Брюсселя.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас