В Україні дорожчають овочі та дешевшають фрукти - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні дорожчають овочі та дешевшають фрукти - експерти

Особисті фінанси
581
Експерти проекту “АПК-Інформ: овочі і фрукти” фіксують зростання цін на овочі в середньому по Україні з 8 по 12 серпня на 12% і зниження цін на фрукти в той же період на 10%, повідомила прес-служба проекту.
“Овочевий кошик українців за попередній тиждень (з 8 по 12 серпня 2016 року) подорожчав на 12%, в той час як середня ціна на фрукти знизилася на 10%”, – говориться в повідомленні.
У прес-службі відзначили, що подорожчання овочів відбувалося за рахунок зростання ціни на тепличні огірки та томати на 20-25%. При цьому змін ціни на овочі борщового набору не відбувалося.
Картопля подешевшала на 9%, що призупинило збиральні роботи в деяких господарствах. Також на попередньому тижні аналітики проекту зафіксували здешевлення більшості фруктів і ягід.
“Так, продавці яблук знизили відпускні ціни на 8%, пояснивши своє рішення стриманим попитом в умовах сезонного зростання пропозиції на ринку. На тлі сезонного збільшення обсягу відвантажень подешевшали також кавуни і дині – на 25 і 30% відповідно. Утрималися від цінових коригувань тільки виробники персика. За їхніми словами, на українському ринку знизилася конкуренція з продукцією з Молдови, що на тлі зростання попиту сприяло стабілізації цін на персик в місцевих господарствах “, – відзначили в прес-службі.
Як повідомлялося раніше, експерти очікують зниження цін на овочі борщового набору в серпні-вересні 2016 року більш ніж на 30%. Очікувати зниження цін на картоплю можна в кінці серпня, на моркву і буряк – в кінці серпня – початку вересня, а на цибулю і капусту – у вересні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас