Україну чекає революція в держуправлінні: план Кабміну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україну чекає революція в держуправлінні: план Кабміну

Казна та Політика
798
Система Державного управління в Україні несе на собі відбиток планової економіки – вона заснована на значній централізації функцій і повноважень. Недосконалість системи держуправління є одним з джерел корупції, гальмує економічне зростання в країні, призводить до низьких міжнародних рейтингів і знижує конкурентоспроможність держави.
Так, згідно з показниками Індексу світової конкурентоспроможності Всесвітнього економічного форуму (за 2016 р), Україна займає:
У рейтингу Світового банку Doing Business Україна в 2016 р займає 83 місце (серед 189 країн).
Реформа державного управління давно назріла. Початок робіт над реформою цієї сфери уряд включив до Плану пріоритетних кроків на поточний рік, а в кінці червня оприлюднило проект Стратегії реформування державного управління України на 2016-2020 рр. Реформа повинна охопити Кабмін, міністерства та інші центральні органи виконавчої влади (ЦОВВ). Поза її залишаються місцеве самоврядування і адміністративне судочинство.
Основними цілями Стратегії є:
Як результат – система держуправління в 2020 р повинна:
Однак на сьогоднішній день цей документ все ще має статус проекту. Незважаючи на це, роботи з реформування системи ведуться. Але раз одним із завдань реформи є наведення порядку в адміністративних процедурах, то і Стратегія реформування повинна швидше знайти офіційний статус.
Пріоритети реалізації Стратегії
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас