Представники Світового банку незадоволені Україною, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представники Світового банку незадоволені Україною, - ЗМІ

Кредит&Депозит
4848
Нездатність України освоїти надані їй кошти – це глобальна проблема, з якою стикаються всі її основні кредитори, – заявила старший менеджер портфеля проектів Світового банку в Україні Клавдія Максименко.
«На донорських зустрічах ми бачимо, що з цими ж проблемами стикаються і Європейський банк реконструкції і розвитку, і Європейський інвестиційний банк, і KfW. Досвід реалізації аналогічних проектів в інших країнах показує, що їх можна реалізувати і в Україні, але практика, на жаль, переконує в зворотному », – заявила вона.
За її словами, частково ці проблеми пов’язані з тим, що українська бюрократична система дуже зарегульована і замкнута в собі, все до найдрібніших кроків описано в законодавстві, а будь-яке внесення в нього змін – тривалий і трудомісткий процес.
«Гнучкість у прийнятті рішень владою відсутня, а переговори, як правило, закінчуються переконанням народних депутатів в тому, що необхідні зміни не вплинуть на їх бізнес-інтереси», – зазначила Максименко.
«Іноді у мене складається таке сумне враження, що проекти Світового банку в Україні найбільше потрібні Світовому банку. Але ми на них фактично не заробляємо, інвестиції в Україні не є джерелом наших доходів», – підкреслила вона.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас