Іран витіснив в Польщі поставки "чорного золота" з Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран витіснив в Польщі поставки "чорного золота" з Росії

Енергетика
1038
У Польщі поставки іранської нафти витіснили “чорне золото” з Росії.
Трейдер Mercuria, колись найбільший продавець російської нафти марки Urals в Польщі, припинив операції з російською нафтою в порту Гданська. Відзначається, що нафтотрейдер буде використовувати танкери з нафтою з Ірану.
Mercuria відправить незатребувані 250 тис. тонн російської нафти танкером Atlantas в Азію. Цей же танкер прибуде в Гданськ з двома мільйонами барелів іранської нафти, повідомили два джерела, знайомих з планами Mercuria.
Агентство повідомляє, що польська нафтопереробна компанія Lotos уклала контракт на придбання двох мільйонів барелів нафти у Національної іранської нафтової компанії (NIOC), і вантаж прибуде до Гданська в середині серпня.
Представник Mercuria повідомив Reuters, що компанія як і раніше зацікавлена в польському ринку.
“Розвантаження Urals з резервуарів у Гданську – просто реакція компанії на зміни ринку, та це не означає, що Mercuria планує припинити роботу в Гданську або в Польщі”, – сказав він.
Російська експортна нафта марки Urals втратила свою позицію на польському ринку в 2015 році через ріст активності нафтовиробників на Близькому і Середньому Сході.
Раніше НВ повідомляло, що Іран розглядає можливість транспортувати свою нафту через українську нафтопровідну систему в Словаччину і Чехію.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас