Apple звинувачує банки у змові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple звинувачує банки у змові

Фондовий ринок
948
Аpple звинувачує банки Австралії в використанні «перекручених даних», щоб обійти обмеження, які виробники споживчої електроніки наклали на використання iPhone для мобільних платежів.
Apple Pay запустився в Австралії в листопаді 2015 рамках партнерства з American Express, але зіткнувся з протистоянням з боку місцевих банків, яким не дають доступ до NFC-технології Apple.
Таким чином, Банк Співдружності Австралії, Національний банк Австралії, Westpac і Bendigo звернулися в Австралійську комісію із захисту конкуренції і прав споживачів (Australian Competition and Consumer Association, ACCC), щоб отримати дозвіл на проведення переговорів з Apple про доступ до технології. Так як поведінка Apple, стверджують банки, суперечить принципам чесної конкуренції.
Справа в тому, що австралійські банки хочуть пропонувати власні послуги на базі мобільних гаманців, і хочуть використовувати для цього мобільні телефони Apple. А поки їм залишається два варіанти: обходити обмеження шляхом розміщення на задній кришці телефонів спеціальної наклейки для здійснення платежів «в один дотик» або приєднатися до Apple Pay і ділити весь дохід з компанією.
Apple, в свою чергу, звинувачує банки у змові для усунення конкуренції на локальному ринку платежів.
Крім того, компанія Apple заявила, що надання банкам доступу до її запатентованого апаратного та програмного забезпечення призведе до підвищення ризиків безпеки.
Також, в компанії Apple заявили, що надання банкам доступу до її технологіями буде занадто ризикованим для системи безпеки.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас