Колекціонер з США подав до суду на Ferrari через неможливість купити LaFerrari Spider — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колекціонер з США подав до суду на Ferrari через неможливість купити LaFerrari Spider

Світ
968
Колекціонер автомобілів з США Престон Хенн, який володіє одним з найбільших блошиних ринків в світі, звернувся до суду в штаті Флорида з позовом проти компанії Ferrari, оскільки відмова автовиробника продати йому раритетний LaFerrari Spider нібито підриває репутацію заявника в середовищі шанувальників бренду.
Купе-кабріолет LaFerrari Spider 2017 модельного року буде випущений обмеженою серією – всього 499 примірників, і П.Хенн хотів заздалегідь розмістити замовлення на ексклюзивний автомобіль у дилера автоконцерну, з яким він давно підтримує відносини, йдеться в позовній заяві.
Однак керівництво Ferrari North America повідомило дилеру, що LaFerrari Spider не буде проданий П.Хенну, а в подальшому уточнило, що цей колекціонер не відповідає вимогам до потенційного власника.
Бізнесмен розіслав листи топ-менеджерам Ferrari, щоб прояснити питання. У тому числі він написав голові ради директорів Ferrari Chrysler Automobiles Серджіо Маркьонне, приклавши до послання чек на $ 1 млн в якості завдатку. І знову отримав відмову.
Тоді П.Хенн вирішив звернутися до суду. Він стверджує, що відмова Ferrari “шкодить його репутації, піддає його осміянню і неповазі, створює йому погану славу в професійному середовищі, а також серед друзів, ділових партнерів і знайомих”. При цьому, як відзначають американські видання, якби колекціонер не став подавати позов, ніхто б і не дізнався про те, що трапилося.
Сума позову “перевищує $ 75 тис.”, подальших уточнень в поданих до суду документах немає. Заявник наполягає на розгляді справи колегією присяжних.
У позовній заяві описується 60-річна історія кохання П.Хенна до Ferrari, а також його колекція, в яку входять як попередня версія LaFerrari, так і 275 GTB / C 6885 Speciale, що вважається деякими експертами найціннішим автомобілем в світі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас