Скільки коштує зібрати дитину в школу: аналіз цін 2016 року (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки коштує зібрати дитину в школу: аналіз цін 2016 року (інфографіка)

Особисті фінанси
2504
Збори дитини до школи в цьому році будуть коштувати батькам на 20% дорожче, ніж роком раніше, порахували аналітики найбільшого в Україні маркетплейса Prom.ua.
За мінімальний набір – шкільну та спортивну форму, туфлі, кросівки, рюкзак і канцтовари доведеться заплатити не менше 4 тисяч гривень.
Відзначимо, шкільна форма за рік не подорожчала – як і в минулому році її комплект в середньому буде коштувати 570 грн. Ціни на найскромніші синтетичні варіанти починаються від 245 гривень. Якщо ж мети заощадити немає, є комплекти з якісної натуральної тканини вартістю аж до 5000 гривень. Розкид цін на легкі туфлі від 200 до 5000 гривень.
Те, що спортивне обмундирування – вагома стаття витрат, не з чуток знають всі батьки. Як і в минулому році новий костюм в середньому буде коштувати 750 грн. А ось спортивне взуття за рік подорожчала на 10-15% – кросівки коштують близько 800 гривень.
На звичайний шкільний рюкзак варто приготувати близько 500 грн. Також продавці пропонують цілі шкільні комплекти з портфеля, спортивної сумки для форми, гаманця і пенала, але таке задоволення коштує вже від 3 тис. до 6 тис. грн. Однак, купити портфель – це ще пів справи. Що б наповнити його всіма необхідними для навчання канцтоварами, батькам знадобитися приблизно 1200 грн, хоча в минулому році потрібно було на 200 грн менше. У цю вартість увійшли пенал, зошити, щоденник, ручки, олівці, маркери, лінійки, гумки, кольоровий папір, картон та альбоми для малювання, фарби, пластилін, нотні зошити, обкладинки для книжок, зошитів, папки, підставка для книг.
Скільки коштує зібрати дитину в школу: аналіз цін 2016 року (інфографіка)
Приблизно так виглядає програма-мінімум для батьків школяра. А ось на додаток базового шкільного комплекту верхнього, повсякденному і святковим одягом, а також обладнання будинку простого робочого місця доведеться витратити як мінімум 11,5 тисячі гривень.
Кілька комплектів одягу обійдуться приблизно в 2,5 тис. грн для дівчаток і майже 3 тис. для хлопчиків. У той же час, зазвичай дівчаток одягають більш різноманітно, тому і предмети гардероба купують в декількох варіантах. Блузи для дівчаток з середньому коштують 440 грн, кофта або светр – в середньому 350 грн, піджак – близько 420 грн, футболки – приблизно 240 грн, штани або джинси – 630 грн, спідниці – в середньому 400 грн. Для хлопчиків розцінки в цьому році такі: сорочки 550 грн, кофта або светр – в середньому 440 грн, піджак – близько 820 грн, футболки – приблизно 220 грн, штани або джинси – 820 грн.
Святковий комплект “чорний низ – білий верх” уже кілька років як змістила вишиванка. На Prom.ua середня вартість її дитячого варіанту – 340 грн, трохи дорожче, ніж роком раніше.
Якщо ж батьки вирішили подбати не тільки про товари першої необхідності, але і прикупити верхній одяг і взуття на осінь, то на перше варто відкласти близько 840 грн (в минулому році було на 200 грн більше), а на друге – в середньому 1000 грн ( що на 40% більше, ніж в минулому році).
Скільки коштує зібрати дитину в школу: аналіз цін 2016 року (інфографіка)
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас