Міноборони планує досягти повної сумісності з НАТО до 2020 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міноборони планує досягти повної сумісності з НАТО до 2020 року

Казна та Політика
225
Сумісність — це в першу чергу володіння англійською мовою, практичне використання прийнятих в Альянсі доктрин і процедур, і вже потім впровадження матеріально-технічних стандартів, у тому числі і в озброєнні, зазначив Віктор Муженко.
Про це під час зустрічі в Києві говорили начальник Генштабу — Головнокомандувач Збройних сил Віктор Муженко і директор офісу стандартизації НАТО генерал-майор Едвардас Мажейкіс, повідомили в прес-службі відомства.
“Перед Збройними силами України стоїть амбітне завдання — до 2020 року досягти повної сумісності з відповідними силами держав-членів НАТО. Ми повинні його виконати, але ми також усвідомлюємо, як нелегко буде це зробити”, — зазначив Віктор Муженко.
Начальник Генштабу пояснив, що сумісність — це в першу чергу володіння англійською мовою, практичне використання прийнятих в Альянсі доктрин і процедур, і вже потім впровадження матеріально-технічних стандартів, у тому числі і в озброєнні.
У свою чергу, генерал-майор Едвардас Мажейкіс додав, що для успішного переходу до нових стандартів особливо важливо працювати як одна команда і забезпечити взаємодію між органами військового управління.
Також директор офісу стандартизації НАТО представив присутнім можливий варіант майбутньої системи стандартизації Міністерства оборони та Генштабу. Співрозмовники погодилися продовжити плідну співпрацю, в тому числі в питаннях переходу на стандарти НАТО, що сприятиме досягненню взаємосумісності на оперативному і стратегічному рівнях шляхом впровадження в повсякденну діяльність Збройних сил доктрин, концепцій та спільних процедур НАТО.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас