ФДМ перевів продаж об'єктів малої приватизації на електронні майданчики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ перевів продаж об'єктів малої приватизації на електронні майданчики

Казна та Політика
188
Фонд державного майна (ФДМ) України повністю перевів реалізацію об’єктів малої приватизації на електронні майданчики, повідомляється на веб-сайті відомства в четвер.
Згідно з повідомленням, це рішення фонд прийняв для забезпечення прозорості і відкритості реалізації таких об’єктів, а також для залучення до неї більшої кількості потенційних покупців.
“Відтепер всі аукціони з продажу державного нерухомого майна, рухомого майна, підприємств (як єдиних майнових комплексів), у тому числі за методом зниження ціни, з земельною ділянкою або без нього, проводяться виключно в електронній формі через офіційний сайт приватизації privatization.gov.ua з подальшим переходом на електронні майданчики бірж, які продають об’єкти держвласності “, – йдеться в повідомленні ФДМ.
Згідно з ним, відомство уклало з вісьмома біржами меморандум про співпрацю в проведенні онлайн-аукціонів з продажу об’єктів малої приватизації. При цьому мережа бірж, з якими фонд співпрацює для проведення аукціонів в електронній формі, поступово розширюється.
За даними ФДМ, перші електронні торги з продажу об’єктів малої приватизації стартували в грудні 2015 року. В цілому з початку 2016 року станом на 1 серпня фондом оголошено 246 аукціонів в електронній формі, в тому числі дев’ять – за методом зниження ціни.
Як зазначає відомство, продаж об’єктів малої приватизації за кількістю об’єктів становить 99% всієї приватизації в країні.
Аукціони з онлайн-продажу об’єктів малої приватизації проводяться відповідно до порядку, затвердженого наказом ФДМ № 1 325 від 9 вересня 2015 року.
Як повідомлялося, станом на 25 березня 2016 року до меморандуму про співпрацю для проведення електронних аукціонів з реалізації об’єктів малої приватизації державної власності приєдналися товарні біржі “Перспектива-Коммодити”, “Українська міжрегіональна спеціалізована”, “Іннекс”, Українська універсальна біржа, “Універсальна товарно-сировинна біржа “,” Перша універсальна біржа “Україна” і ПАТ “Державна акціонерна компанія” Національна мережа аукціонних центрів “.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас