Куди мріють переїхати жити українці (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Куди мріють переїхати жити українці (опитування)

Казна та Політика
6191
Серед країн, у які хотіли би переїхати українці, дослідники називають Німеччину (12%), Польщу (11%), США (10%), Канаду (7%), Італію (5%). Рідше українці хочуть емігрувати в Росію (4%), Великобританію (3%), Іспанію (3%), Францію (2%) або ін.
Такі результати дослідження компанії Research & Branding Group
Втім, заспокоюють дослідники, у основної маси тих, хто подумує про виїзд на постійне проживання за кордон (28% опитаних), це поки що тільки роздуми, які не перейшли в якісь реальні дії. Не виключено, що у багатьох вони в цій стадії так і залишаться.
“І, можливо, за це ми значною мірою маємо бути вдячні ЄС, який сьогодні залишає дуже мало можливостей для легального переїзду українців на постійне місце проживання в Європу, мимоволі захищаючи тим самим нашу країну від різкого зростання темпів депопуляції. Судячи з того, що на даний момент лише близько 2% населення не тільки планують виїзд з країни, але і реально займаються його практичною підготовкою, не так вже й багато українців мають більш або менш реальні шанси перебратися на постійне проживання за кордон”, — кажуть у Research & Branding Group.
Дослідження проведено в період з 7 по 15 липня 2016 року серед жителів України (за винятком АР Крим, м. Севастополь, непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей). Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення України за регіоном проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 1795 респондентів. Очікувана середня похибка вибірки складає ±2,4%.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас