Україна звинуватила "Газпром" в систематичному зниженні тиску газу на вході в ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна звинуватила "Газпром" в систематичному зниженні тиску газу на вході в ГТС

Енергетика
334
Таким чином, російська компанія істотно ускладнює виконання своїх же заявок на транспортування газу в Європу
НАК “Нафтогаз України” заявляє про систематичне порушення російською стороною умов транзитного контракту в частині дотримання тиску газу на вході в газотранспортну систему (ГТС) України на обумовленому контрактом рівні. Про це повідомили сьогодні в прес-службі “Нафтогазу”.
“Таким чином, зменшуючи тиск на вхідних газовимірювальних станціях, ПАТ” Газпром “суттєво ускладнює виконання власних заявок на транспортування газу в Європу”, – йдеться в повідомленні.
Як відзначили в “Нафтогазі”, невиконання контрактних положень про тиск газу на пунктах входу в ГТС ставить під загрозу стабільність транзиту замовлених обсягів російського газу європейським споживачам.
Крім того, оператор газотранспортної системи України – ПАТ “Укртрансгаз” – повинен істотно скорегувати технологічні режими транзиту газу, що також призводить до додаткових витрат.
При цьому в “Нафтогазі” нагадали, що “Газпром експорт” (дочірня компанія “Газпрому”, – ред.) ще 23 червня 2014 року відмовився від компенсації українською стороною добових коливань споживання газу в Європі (послуг балансування).
“Випадки падіння тиску в ГТС на російській стороні є технічним викликом, який ставить під загрозу стабільність транзиту російського газу в ЄС”, – підкреслили в НАК, додавши, що вже звернулися до Єврокомісії про створення моніторингової місії по транзиту газу з проханням розглянути це питання.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас