Іран планує протягом двох років підписати нафтові контракти на $25 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран планує протягом двох років підписати нафтові контракти на $25 млрд

Енергетика
156
Іран планує протягом двох років підписати контракти з іноземними нафтовими компаніями на $25 млрд, повідомило агентство Shana з посиланням на главу Національної іранської нафтової компанії (NIOC) Алі Кардора.
Кілька нафтогазових родовищ можуть бути виставлені на тендери вже в найближчі півроку-рік.
Кабінет міністрів Ірану на початку серпня затвердив проект нового типового договору з іноземними компаніями для нафтової галузі. Міністерство нафтової промисловості розглядатиме кожен договір з потенційними інвесторами в індивідуальному порядку, включаючи узгодження ціни, тривалості та інших умов конкретного проекту.
За словами А.Кардора, NIOC визначила 12-13 родовищ, які можуть бути виставлені на тендер в рамках першого раунду по залученню інвестицій.
За умовами контрактів, для розробки родовищ міжнародні інвестори повинні будуть формувати спільні підприємства з іранськими нафтогазовими компаніями, відібраними урядом Ірану (в даний час їх вісім).
Раніше інтерес до відновлення або розширення роботи в Ірані висловили відразу кілька провідних гравців нафтогазової галузі, включаючи французьку Total SA і італійську Eni SpA.
За даними агентства Fars, видобуток нафти в Ірані зріс до 3,85 млн барелів на добу (б/д) – максимум з грудня 2008 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас