Путін: Будівництво першої частини "Турецького потоку" може початися "найближчим часом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Будівництво першої частини "Турецького потоку" може початися "найближчим часом"

Енергетика
2079
Президент Росії Володимир Путін заявив, що будівництво першої частини газопроводу “Турецький потік” в обхід України для потреб Туреччини може початися “в самий найближчий час”, будівництво другої частини для поставок в ЄС – буде узгоджено з Єврокомісією.
Про це Путін сказав на спільній прес-конференції з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом.
«Ми з самого початку розглядали« Турецький потік »навіть не як альтернативу «Південному», а як можливість розширення нашої співпраці в газовій сфері і з Туреччиною, і з Європою. Одна частина «Турецького потоку» передбачалася виключно для внутрішніх споживачів Туреччини в зв’язку зі зростаючими потребами і ростом економіки Турецької Республіки. Ми сьогодні так про це і говорили, що ця частина взагалі не підлягає ніякому сумніву, може початися реалізація найближчим часом», – сказав Путін.
«Друга частина, пов’язана з маршрутуванням наших енергоносіїв в Європу, залежить, звичайно, і від третьої сторони. Ми повинні опрацьовувати ці питання з європейськими країнами, і з тієї ж самою Єврокомісією в Брюсселі. Ми разом з нашими турецькими партнерами, друзями готові до такої роботи, але, повторюю ще раз, потрібно домовитися з усіма учасниками », – підкреслив він.
При цьому він зазначив, що треба віддати належне турецьким колегам, які на відміну від проекту «Південний потік», навіть не дивлячись на кризу у відносинах, продовжували працювати і на даний момент основні дозволу по «Турецькому потоку» оформлені і отримані.
У свою чергу, Ердоган повідомив, що 28 млрд куб. м газу Туреччина закуповує в Російській Федерації: 18 мільярдів викуповують державні організації, з державною участю, і 10 мільярдів – приватні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас