НБУ відзначає відсутність зв'язку протестуючих на Хрещатику вкладників з банком "Михайлівський" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ відзначає відсутність зв'язку протестуючих на Хрещатику вкладників з банком "Михайлівський"

Кредит&Депозит
2213
Національний банк відзначає, що учасники протесту 9 серпня на вулиці Хрещатик не мали ніякого відношення до банку “Михайлівський”, що ліквідується.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.
“Деякі ЗМІ поширили інформацію, що під стінами Національного банку України відбувся мітинг “обдурених вкладників банку “Михайлівський”, які вимагають повернути свої кошти. Відзначаємо, що більшість мітингувальників під стінами Національного банку України не є вкладниками банку “Михайлівський”, – коментує Нацбанк.
НБУ повідомив, що учасники мітингу є клієнтами фінансових компаній ТОВ “Інвестиційний розрахунковий центр” (ІРЦ) і ТОВ “Кредитно-інвестиційний центр”.
Зазначені компанії не були офіційно пов’язані з банком “Михайлівський”.
Регулятором діяльності цих компаній виступає Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг).
Національний банк і фонд не мають жодного впливу на їх діяльність, а вклади клієнтів фінансових компаній відповідно до законодавства України не гарантуються.
У той же час офіційні вкладники банку “Михайлівський” вже отримали 93% від загальної суми виплат.
Як повідомлялося, активісти перекрили рух автотранспорту по проїжджій частині Хрещатика.
Ближче до вечора 9 серпня поліція відтіснила з проїжджої частини перекрили рух автотранспорту по вулиці Хрещатик вкладників.
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виявив 14 тис. осіб, що укладали договори в будівлі банку “Михайлівський” з 2 афілійованими фінкомпаніями.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас