Американці покращують радіозв'язок плазмовими бомбами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці покращують радіозв'язок плазмовими бомбами

Світ
810
Американські військові мають намір підривати плазмові бомби в верхніх шарах атмосфери.
ВВС США здійснять свої плани за допомогою флоту мікросупутників CubeSat, а метою називається поліпшення якості радіозв’язку на великій відстані.
Надмалі супутники будуть доставляти іонізований газ безпосередньо в іоносферу, що дозволить збільшити дальність радіосигналів і знизити шкідливий вплив сонячного вітру на системи GPS, а також блокувати зв’язок між ворожими супутниками.
Але існують два невирішені завдання: як сконструювати генератор плазми, здатний вміститися на кубику з десятисантитметровими сторонами, і як розрахувати розсіювання плазми.
Поки Пентагон уклав договори з кількома науковими групами. Перша збирається розігрівати шматок металу до випаровування: його реакція з атмосферним киснем буде виробляти плазму. Друга група планує нагрівати метал, підриваючи невелику бомбу: в результаті під впливом вибуху з’являться хмари плазми різної форми.
Раніше авторитетне видання National Interest виділив п’ять кроків, які повинні лягти в основу дій США і НАТО, спрямованих на підвищення ефективності засобів стримування і зміцнення стабільності в Європі. Серед них виділялася радіоелектронна боротьба.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас