Український стартап отримав 320 тисяч доларів інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український стартап отримав 320 тисяч доларів інвестицій

Фондовий ринок
727
Платформа оренди житла в Каліфорнії Rentberry, заснована українцями, залучила 320 тисяч доларів додаткових інвестицій від компаній Google, WP Global Partners і Boston Venture Fund.
“Ці гроші ми плануємо витратити на розробку нових фіч, а також на маркетинг продукту”, – заявив СЕО стартапу Олексій Любинський.
Rentberry – це платформа для довгострокової оренди житла в США. Всі процеси – перегляд квартири, підписання договорів і щомісячні платежі – відбуваються онлайн, також орендодавець може перевірити з його допомогою кредитну історію орендаря.
На сайті можна пропонувати свою ціну за квартиру, буквально перетворюючи процес здачі-оренди в аукціон.
“Оскільки в Сан-Франциско, Нью-Йорку, Лос-Анжелесі та інших великих містах дуже висока конкуренція на житло, така функція може стати для орендодавців справжньою золотою жилою”, – пише видання.
Угода доповнила перший раунд інвестицій в Rentberry – в грудні 2015 року стартап залучив 845 тисяч доларів від світових інвесторів і отримав оцінку в 3 млн доларів, не маючи готового продукту.
Таким чином, сумарно Rentberry залучила інвестиції на загальну суму 1,17 млн ​​доларів. Запуск платформи відбувся лише в травні, після чого на Rentberry звернули увагу ряд популярних ЗМІ в Америці, серед яких CBS, Vanity Fair, Independent і інші.
“Після вдалого запуску проекту, освітлення в топових американських ЗМІ, до нас почали самі звертатися інвестори. Додаткове фінансування компанія Rentberry отримала протягом трьох тижнів”, – повідомив Любинський.
За його словами, в стартап хотіли вкластися інвестори з Азії, Америки, Європи та СНД, але засновники дуже ретельно підходять до вибору інвесторів. Для початку вирішили відразу відсікти інвесторів з СНД і приймати пропозиції тільки від міжнародних інвесторів.
“Сумарно ми могли б підняти набагато більше грошей. У всіх наших інвесторів дуже добрі зв’язки, потрібна нам технічна або бізнес експертиза, а також сильне бажання змінити в кращу сторону сектор оренди нерухомості”, – говорить Любинський.
Нагадаємо, Rentberry заснували українці Олексій Любинський, Лілія Остапчук та Арсен Костенко. Велика частина команди знаходиться в Києві, троє – в Сан-Франциско.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас