Вкладники банку "Михайлівський" перекрили Хрещатик — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вкладники банку "Михайлівський" перекрили Хрещатик

Кредит&Депозит
1322
Кілька сотень вкладників банку “Михайлівський” у вівторок вдень перекрили рух автотранспорту по вул. Хрещатик в центрі Києва, вимагаючи повернення коштів.
Близько 300 осіб стоять на проїжджій частині на перетині вул.Хрещатик і Інститутської. Протестуючі створюють шумові ефекти. В руках присутні тримають державні прапори України, жовті плакати з написом “Банк Михайлівський”, а також транспаранти з вимогами до президента Петра Порошенка і голові Національного банку України Валерії Гонтаревої повернути їхні кошти.
В результаті акції протесту вул.Хрещатик, починаючи від Європейської площі, перекрита для руху автотранспорту вже близько 40 хвилин. Співробітники поліції направляють машини в обхід Хрещатика.
Протест проходить мирно і правоохоронці, які знаходяться в районі проведення акції, обмежуються наглядом і контролем дотримання громадського порядку.
Як повідомлялося, Нацбанк відніс банк “Михайлівський” до категорії неплатоспроможних 23 травня через невідповідність його діяльності вимогам банківського законодавства та нормативно-правових актів НБУ. Крім того, Нацбанк направив правоохоронним органам лист про діяльність цього банку, яка може свідчити про наявність в діях керівників банку ознак організованої злочинності.
12 липня НБУ вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати банк “Михайлівський”.
З 15 липня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб почав виплати вкладникам ліквідованого банку, які триватимуть до 26 серпня
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас