"Укртрансгаз" заявляє про порушення "Газпромом" контрактних тисків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртрансгаз" заявляє про порушення "Газпромом" контрактних тисків

Енергетика
436
Оператор газотранспортної системи України “Укртрансгаз” заявляє про порушення ВАТ “Газпром” контрактних тисків на прикордонних газовимірювальних станціях.
Про це повідомляє прес-служба “Укртрансгазу”.
ПАТ “Укртрансгаз” готовий забезпечити збільшену заявку “Газпрому” по транспортуванню газу в Європу, за умови дотримання російською стороною контрактних зобов’язань, зокрема в частині гарантування гранично допустимих тисків на прикордонних газовимірювальних станціях, які розташовані на території РФ”, – йдеться у повідомленні.
Як зазначається, в понеділок ВАТ “Газпром” було надіслано заявку до ПАТ “Укртрансгаз” про збільшення обсягів транспортування газу європейським споживачам на 20% до 275 млн кубометрів на добу. Таке збільшення російські партнери аргументували ремонтом системи газогонів “Північний потік”.
“В свою чергу, “Укртрансгаз” підтвердив виконання такої заявки в межах контрактних зобов’язань, проте за інформацією центрального диспетчерського департаменту “Укртрансгазу”, станом на вівторк, російська сторона не здійснила необхідних дій по дотриманню контрактних тисків на прикордонних газовимірювальних станціях”, – повідомляє прес-служба.
Нагадаємо, плани по профілактичним роботам на трансконтинентальних газопроводах якими транспортується газ в Європу, в тому числі через систему “Північний потік”, були затверджені у грудні минулого року країнами-імпортерами російського газу.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас