Хто знайде роботу восени: з початку року кількість вакансій на ринку праці зросла більше ніж на 70% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто знайде роботу восени: з початку року кількість вакансій на ринку праці зросла більше ніж на 70%

Особисті фінанси
2870
Напередодні осені багато українців починають замислюватися про пошук місця роботи – це активний час працевлаштування випускників і людей, які хочуть поміняти роботу, але роблять це після літньої відпустки. І, як кажуть експерти, старт цього бізнес-сезону виявиться для претендентів не таким вже й простим, адже середній період пошуку “тепленького містечка” як і раніше становить 3-6 місяців.
У фаворі. За спостереженнями рекрутерів, цієї осені роботодавцям найбільше потрібні програмісти (10-50 тис. грн), водії (4-12 тис.), Кур’єри (3,5-8 тис.), кухарі (2,5-10 тис.) , менеджери з продажу (5-12 тис.), няні (4-15 тис.), інженери (5-14 тис.), будівельники (2,5-10 тис.) і т. д.
“Вакансій на ринку праці зараз досить – з початку року їх кількість зросла більше ніж на 70%. Але залишається проблема низьких зарплат, оскільки з початку року рівень окладу в середньому по ринку виріс всього на 3-5%, – роз’яснила нам контент-експерт Rabota.ua Тетяна Пашкіна. – Роботодавці не поспішають підвищувати зарплати, тому що побоюються посилення кризи в країні – в компаніях, як і раніше намагаються економити”.
За словами експерта, саме тому на ринку праці не передбачається помітною міграції серед уже працевлаштованих кадрів.
“Через кризу фахівці, які вже працюють, бояться змінювати роботу, якщо на новому місці пропонують всього на 1-2 тис. грн більше, – каже Пашкіна. – Найчастіше на наявні вакансії відгукуються ті, хто зараз без роботи взагалі і готові на все заради місця”.
БЕЗ ДОСВІДУ. І якщо досвідченим фахівцям ще якось вдається утримуватися на плаву під час кризи, то нинішнім абітурієнтам і випускникам доводиться зовсім туго, кажуть експерти. “Серед молоді вже не перший рік користуються попитом конкретні, так звані престижні професії: юристи, психологи, економісти та ін. І вже зараз цих фахівців на українському ринку праці – явний надлишок, вакансій на всіх не вистачить, – каже Тетяна Пашкіна.
“Якщо говорити про молодь, то сьогодні шукають інженерів, технологів, менеджерів з продажу, адміністраторів і маркетологів. Таким фахівцям, у яких немає досвіду роботи або ж він скромний, роботодавці зі старту готові платити 5000 грн в Києві і в обласних центрах – десь то 2-3,5 тис. грн”, – пояснює рекрутер. Аналітики рекомендують батькам уважніше ставитися до вибору професій для дітей, щоб ті після випуску не залишилися без роботи.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас