Дороги Києва обладнають камерами, які можуть бачити обличчя водія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дороги Києва обладнають камерами, які можуть бачити обличчя водія

Світ
1367
Боротися з розгулом злочинності в Києві вирішили за допомогою відео. 2000 камер встановлять до початку наступного року в центрі міста і на його околицях в рамках проекту «Безпечна столиця».
А саме – на дорогах і на входах в лікарні, школи, дитсадки.
Як розповів керівник Kyiv Smart City Юрій Назаров, камери, які будуть підключені до єдиного монітора, зможуть протистояти викрадачам авто, та й в цілому поліпшити криміногенну ситуацію.
Згідно зі статистикою поліції, щомісяця в столиці викрадають більше 150 авто, а крадіжок фіксується близько 2 тис. Втім, експерти кажуть, що камери здатні зупинити тільки злодіїв-одинаків, але не організовані групи.
За словами Назарова, система фіксації в’їзду і виїзду з Києва дозволить перехоплювати викрадені авто і контролювати транзитний трафік. «Номерні знаки транспорту будуть в автоматичному режимі звірятися з базою розшукуваних машин. Це дозволить поліції оперативно вживати заходів по затриманню. Також ми отримаємо ряд статистичних даних, з якими зможемо працювати для оптимізації потоків руху і інших проектів », – упевнений Назаров.
Втім, експерти вважають, що камери – це, безумовно, добре, але явно не врятують місто від злочинності. «Таке нововведення здатне перешкодити тільки «випадковим» викрадачам, які діють за натхненням і в основному «бомблять» старенькі недорогі авто. Але на кількості викрадених елітних авто новинка не відіб’ється. Зазвичай дорогі іномарки викрадаються організованими групами чисельністю в 10-15 чоловік, де кожен знає свою роль і оснащений спеціальною технікою», – розповідає старший оперативний співробітник столичної поліції на умовах анонімності.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас