Кабмін створює митницю зі спецповноваженнями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін створює митницю зі спецповноваженнями

Казна та Політика
1058
Міжрегіональна митниця буде створена в складі Державної фіскальної служби (ДФС) з метою посилення боротьби з контрабандою.
Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів на засіданні в понеділок.
Як повідомив в ході обговорення відповідного проекту постанови міністр фінансів Олександр Данилюк, міжрегіональна митниця матиме універсальну компетенцію щодо підконтрольності суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності та громадян по всій території України.
При цьому міністр підкреслив, що міжрегіональна митниця буде створюватися в рамках вже затвердженої чисельності співробітників ДФС.
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман допустив швидкі результати від нового кроку по боротьбі з контрабандою. “Будуть розкриті всі схеми на всіх митницях”, – прогнозує прем’єр.
Як пояснила прес-служба Мінфіну, співробітники міжрегіональної митниці будуть займатися аналізом ризиків і в разі необхідності виїжджати без попередження на будь-яку митницю для оперативного втручання.
При цьому на період їх перебування працівники відповідної митниці відсторонюються від виконання обов’язків, а працівники міжрегіональної митниці починають діяти відповідно до наданих їм повноважень.
У Мінфіні очікують, що такий крок забезпечить ефективну роботу по боротьбі з митними правопорушеннями, підвищить ефективність митного контролю, поліпшить результативність виконання завдань і функцій ДФС, допоможе в боротьбі з контрабандою і корупцією на митниці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас