Найбільший в світі рітейлер купує стартап Jet.com за $3 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший в світі рітейлер купує стартап Jet.com за $3 млрд

Фондовий ринок
833
Найбільший в світі рітейлер Walmart купує ecommerce-стартап Jet.com за $ 3 млрд. Операція може стати найбільшою в історії США покупкою в сфері електронної комерції, повідомляє Recode з посиланням на безліч джерел. Її офіційне оголошення може відбутися вже сьогодні.
Jet.com був заснований в 2014 Марком лором з метою побудувати великий онлайн-маркетплейс, здатний конкурувати з такими гігантами як Amazon, Walmart і Costco. Для широкої публіки сайт був запущений в липні 2015 року. В цілому за два роки компанія залучила понад $ 800 млн інвестицій, але останнім часом витрачає від $ 20 до $ 25 млн в місяць на маркетинг для підтримки темпів зростання. Компанія не є прибутковою.
Для Walmart покупка подібного стартапу – спроба посилити конкурентоспроможність на зростаючому ринку продажів через інтернет. В даний момент онлайн-продажу Walmart складають всього $ 14 млрд в рік проти $ 99 млрд у Amazon. До того ж темпи зростання інтернет-продажів Walmart нижче середньоринкових.
В рамках угоди СЕО Jet.com Марк Лор, який у 2011 році продав свій попередній стартап Amazon за $ 550 млн, очолить ecommerce-бізнес Walmart і продовжить керувати Jet.com.
Jet продає більше 12 млн продуктів, починаючи з телевізорів і закінчуючи кукурудзяними пластівцями. Менше третини всього асортименту надходять зі складів самої компанії. Решта товарів надають понад 2000 продавців, які виставляють їх на Jet.com і доставляють покупцям з власних точок. Jet зазвичай бере з таких замовлень комісію в 8-15%. Станом на березень стартап наближався до планованим продажу товарів на суму в мільярд доларів в наступні 12 місяців, але заробляє він лише невеликий відсоток від цього.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас