JPMorgan заплатить півмільйона доларів за високі комісії для ув'язнених — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

JPMorgan заплатить півмільйона доларів за високі комісії для ув'язнених

Фондовий ринок
390
Банк JPMorgan Chase погодився виплатити 446,822 доларів США за колективним позовом колишніх ув’язнених, які звинувачували кредитну установу в завищених комісіях по дебетових картках.
Крім того, банк покриє 250 тис. доларів судових витрат і витрат позивачів – їх майже 50 тис. осіб.
За договором з Федеральним бюро в’язниць США JPMorgan надає дебетові картки для ув’язнених після їх звільнення – на ці картки їм зараховується зарплата за роботу в тюрмі, а також кошти, відправлені з боку сім’ї і друзів.
При цьому позивачі зазначили, що банк «використовував одну з найбільш вразливих груп населення, які і так вважають кожен цент, тому що виходять їх в’язниці без будь-яких коштів».
Так, за те, щоб перевести в готівку гроші через касира, колишнім ув’язненим доводилося платити 10 доларів, за використання банкоматів чужих банків – 2 долари, а за довідку про стан рахунку – 45 центів.
Представник позивачів 33-річний художник з Філадельфії Джессі Краймз зазначив, що головний сенс позову був не в отриманні вигоди, а просто в принципі і створенні прецеденту для майбутніх судових процесів проти подібних практик.
«Я вийшов з в’язниці з 120 доларами. Але через банківських комісій на руках у мене залишилося всього 70 », – розповів колишній в’язень.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас