Мінфін очікує швидкого судового рішення щодо Укргазбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін очікує швидкого судового рішення щодо Укргазбанку

Фондовий ринок
927
Міністерство фінансів України очікує швидкого судового рішення щодо господарського спору за участю підконтрольного уряду Укргазбанку (Київ), написано в заяві Мінфіну, текст якої розміщено на веб-сайті Нацбанку.
“Мінфін України очікує швидке рішення в судовому порядку господарського спору за участю Укргазбанку… дана ситуація жодним чином не впливає на стабільність функціонування Укргазбанку і його надійність як фінансової установи”, – наголошено в заяві.
За даними Мінфіну, Укргазбанк повністю виконує свої зобов’язання перед клієнтами і повністю дотримується економічних нормативів Національного банку України (НБУ), які характеризують його ліквідність і достатність капіталу.
При цьому, згідно із заявою, на 4 серпня обсяг залишків Укргазбанку на кореспондентському рахунку в НБУ і на коррахунках в інших банках становив майже 11 млрд грн.
Як повідомляли ЗМІ, Вищий господарський суд України постановою від 3 серпня призупинив виконання постанови Київського апеляційного господарського суду від 29 червня про накладення арешту на рахунок Укргазбанку: йдеться про 159 млн грн в спорі з компанією “Укрконцепт”.
АБ “Укргазбанк” створено в 1993 році. До січня 2016 держава володіла 94,940 9% його акцій.
Згідно з даними НБУ, на 1 квітня 2016 року Укргазбанк за розміром активів посідав 7-ме місце (48,903 млрд грн) серед 109 банків, що діяли в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас