Нацбанк пропонує втричі посилити обмеження на готівкові розрахунки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк пропонує втричі посилити обмеження на готівкові розрахунки

Валюта
5239
Національний банк України пропонує втричі посилити обмеження на готівкові розрахунки фізичних осіб з підприємствами – до 50 тис. гривень протягом одного дня.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.
“Національний банк України пропонує встановити граничну суму готівкових розрахунків фізичних осіб з підприємствами (підприємцями) протягом одного дня за товари (роботи, послуги), а також фізичних осіб між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню, у розмірі 50 тис. гривень”, – йдеться в повідомленні.
Також Нацбанк виносить на громадське обговорення проект постанови про відповідні зміни.
Зазначимо, на сьогодні гранична сума готівкових розрахунків між підприємствами становить 10 тис. гривень на день, між фізособами і підприємствами – 150 тис. гривень, між фізособами за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню, – 150 тис. гривень.
Нова ініціатива спрямована на зростання безготівкових розрахунків.
“Зростання безготівкових розрахунків збільшить надходження фінансових ресурсів суб’єктів національної економіки в банківську систему і підвищить ліквідність банків. Зменшення готівкових розрахунків буде сприяти детінізації економіки країни, зростанню надходжень до Державного бюджету України”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас