"Укроборонпром" обіцяє завершити контракт на постачання танків "Оплот" Таїланду до середини 2017 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укроборонпром" обіцяє завершити контракт на постачання танків "Оплот" Таїланду до середини 2017 року

Казна та Політика
540
Контракт на постачання танків “Оплот” до Таїланду, підписаний в 2011 році, буде повністю завершено до середини 2017 року.
Про це УНІАН повідомив заступник генерального директора державного концерну “Укроборонпром” Денис Гурак.
“До середини наступного року ми завершимо поставки “Оплотів” за цим контрактом”, – сказав Гурак. Нагадаємо, на початку липня на харківському “Заводі ім. Малишева” повідомили про завершення виробництва третьої партії танків “Оплот” і початок виробництва четвертої.
Загалом постачання танків “Оплот” за контрактом з Таїландом здійснюється із систематичними порушеннями узгоджених між країнами графіків. Зокрема, згідно з озвученими планами, постачання третьої партії танків “Оплот” до Таїланду мала відбутися ще до кінця 2015 року. Але вже в грудні 2015 року в іноземних ЗМІ з’явилася інформація про намір влади Таїланду через зрив термінів постачання замінити український танк на аналогічні екземпляри з Росії та Китаю.
Представники «Укроборонпрому» назвали інформацію неправдивою і проплаченою конкурентами. На початку року гендиректор “Укроборонпрому” Роман Романов повідомив, що відвантаження третьої партії танків “Оплот” за контрактом з Таїландом відкладено “на найближчий час”. Але повідомлення про завершення виробництва цієї партії з’явилося тільки в червні.
Контракт з Таїландом на постачання 49 танків “Оплот” був підписаний в 2011 році, загальна вартість – близько 250 млн дол. Крім того, керівництво “Укроборонпрому” неодноразово заявляло про складність виробництва танків “Оплот” і залучило для виробництва приватні підприємства.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас