4 помилки, яких слід уникати, тим, хто хоче зберегти свої статки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

4 помилки, яких слід уникати, тим, хто хоче зберегти свої статки

Особисті фінанси
1675
Зараз Ви можете проводити свій час у кав’ярні або у просторі для спільної роботи, намагаючись втілити свою ідею у життя, плануючи свої дії на кілька років вперед.
Потім бізнес виявляється успішним, у Вас з’являються власні клієнти, працівники та офіс, ви отримуєте прибуток, і вже з’являється той, хто бажає придбати Вашу компанію за цілий мільйон чи навіть більше.
Ви маєте можливість зупинитись та обміркувати свої наступні кроки у цих нових фінансових умовах. Яким чином Ви можете отримати найбільший зиск з того, що ви вже заробили, і як не розтринькати свої кошти?
Ми зібрали поради від провідних експертів з управління статками стосовно того, що ніколи не зробить зі своїми грошима обачливий підприємець, який став мільйонером.
1. Ніколи не погоджуйтесь на першу-ліпшу отриману пропозицію
Мільйонери рідко погоджуються на першу ж отриману ними пропозицію, – підкреслила Джемма Годфрі, засновник та генеральний директор цифрового ресурсу з управління статками Moo.la.
“Набагато вірогідніше, що вони домовлятимуться про кращі умови за першої ж нагоди”, – заявила вона.
Підхід, що передбачає постійний пошук партнерів та операцій, що будуть найбільш вигідними для них, означає, що підприємці-мільйонери не готові марнувати свій час на інвестиції, у які вони не вірять або втрачати власні статки внаслідок скоєння бездумних помилок.
Як сказав Бенджамін Франклін: “Остерігайтесь дрібних витрат. Крихітна пробоїна може потопити великий корабель”.
“Мільйонери не бажають, щоб їх багатство швидко тануло” – каже Годфрі. “Тому вони навряд чи дозволятимуть безконтрольне використання своїх коштів на виплату штрафних санкцій за прострочені платежі”.
2. Не спокушайтесь розкішшю
Мільйонери, які накопичують своє багатство з відповідальністю – незалежно від того, чи були кошти успадковані, чи зароблені — це люди, які мають у своєму розпорядженні найкращі засоби для збереження своїх статків та їх передачі наступним поколінням.
Маніша Такор, директор з питань стратегій управління статками серед жінок в Buckingham та The BAM Alliance, характеризує це ставлення фразою “мільйонери – ваші сусіди”.
“Я з’ясувала, що люди цієї категорії загалом не користуються шикарними автомобілями, не носять пафосні прикраси та одяг, та купують все підряд. Натомість, вони цінують нові враження та допомагають іншим, замість того, щоб накопичувати майно”, – заявила пані Такор.
Коли вони витрачають кошти, то на щось – майно або враження, які мають глибоке значення для них особисто, а не через те, як про них подумають люди.
3. Не слід вдаватись до авантюр
Якщо мільйонери не вкладають гроші у речі, в які вони не вірять, розумні мільйонери не вкладають свої статки у щось, що вони не розуміють.
Гаррет Гандерсон, засновник та головний “архітектор” статків у Wealth Factory, фірмі з обслуговування особистих фінансів підприємців, каже, що власники бізнесу часто займаються інвестиціями, які можуть видаватись надійними, але у підсумку не приносять доходу. В тому числі авантюрами з нерухомістю, інвестуванням в енергетичні, або спортивні проекти. При цьому не проводячи належних досліджень.
“Якщо ж Ви бачите власника бізнесу, який є мільйонером, то Ви повинні розуміти, що він не намагається вкласти більшу частину своїх коштів, та не ризикує нею”, – підкреслив Гандерсон.
Натомість, такий мільйонер зберігатиме більшість своїх коштів у тих місцях, які він знає та розуміє – чи то в середині свого бізнесу, чи то у місцях, в яких він має зручний доступ для коштів або можливість їх використати для погашення.
Гандерсон додав: “Мільйонери не будуть займатись найновішими та найкращими ідеями, часто просто тому, що у них просто немає часу займатись такими речами. Мільйонери зосереджені виключно на своїй сфері діяльності”.
4. Не ризикуйте всім під час реалізації наступного проекту
Карл Річардс, директор з питань навчання інвесторів у BAM Advisor Services та автор книги “Нерозумна поведінка: Прості способи перестати робити дурню з грошима” [The Behavior Gap: Simple Ways to Stop Doing Dumb Things With Money], стверджує, що підприємці, які одного разу здобули успіх та хочуть залишитись успішними, повинні бути достатньо розумними для того, щоб не вкладати всі свої нові статки у наступну компанію”.
Чому? Нова ідея може не спрацювати, і через декілька років можна опинитись на тому ж місці, з якого Ви починали.
Виходячи з цього, Річардс підкреслює, що найбільш обачливі підприємці – мільйонери “усвідомлюють, що речі можуть швидко змінитись і часто стають іншими. Вони також усвідомлюють, що навички, завдяки яким вони стали успішними підприємцями не обов’язково допоможуть їм стати успішними інвесторами. Вони повинні цінувати те, що мають сьогодні”.
Nina Zipkin, Businessinsider
Переклад здійснено за підтримки бюро перекладів “Антей”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас