Гонтарева обговорила з Бальцеровичем проведення реформ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарева обговорила з Бальцеровичем проведення реформ

Казна та Політика
450
Голова Національного банку Валерія Гонтарева обговорила зі співголовою групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні Лешеком Бальцеровичем проведення реформ.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.
На цьому тижні голова Національного банку Валерія Гонтарева і її заступник Дмитро Сологуб зустрілися з Бальцеровичем, колишнім віце-прем’єром і міністром фінансів Польщі та головою Національного банку Польщі, який з квітня цього року очолює групу стратегічних радників з підтримки реформ в Україні.
Також у зустрічі взяв участь колишній міністр внутрішніх справ Польщі та екс-губернатор Малопольського воєводства Єжи Міллер, який зараз є заступником голови групи.
Сторони обговорили реформи, проведені Національним банком за останні роки, зокрема очищення банківської системи і трансформацію центрального банку.
“Ми скоротили штат на 55% в минулому році, і це приклад, який потрібно наслідувати й іншим державним структурам”, – зазначила Гонтарева.
Серед обговорених питань була і координація роботи між Національним банком і Міністерством фінансів.
“Епоха домінування фіскальної політики над монетарною залишилася в минулому, і зараз відомства співпрацюють над стратегічними напрямками – розвитком державних банків і успішною реалізацією режиму інфляційного таргетування”, – розповіла Валерія Гонтарева.
Також учасники зустрічі приділили увагу сферам, які вимагають невідкладного реформування.
На думку голови НБУ, відновлення економічної, цінової та фінансової стабільності має супроводжуватися боротьбою з корупцією, судової реформою, посиленням захисту прав інвесторів і кредиторів.
Як повідомляли ЗМІ, 1 серпня голова Національного банку Валерія Гонтарева обговорила з новопризначеною директоркою Світового банку по Україні, Білорусі й Молдові Сату Кахконен питання співпраці.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас