Стало відомо, хто хоче купити "Промінвестбанк", - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, хто хоче купити "Промінвестбанк", - ЗМІ

Фондовий ринок
2397
Претендентом на покупку української “дочки” “Внєшекономбанку” – “Промінвестбанку” – є угорська OTP Group, яка також має банк в Україні.
Банк може бути проданий з коефіцієнтом всього 0,2-0,3 до капіталу. Це взаємовигідна угода для сторін, впевнені експерти: ВЕБ може оперативно позбутися українського активу, як припускає його стратегія, а OTP Group – недорого розширити свою присутність в Україні.
У середу голова “Внєшекономбанку” Сергій Горьков офіційно заявив, що є претендент на покупку української “дочки” держкорпорації – “Промінвестбанку”, відмовившись назвати потенційного покупця.
Як розповіли три джерела, мова йде про угорську OTP Group, якій в Україні належить ОТП-банк.
За даними співрозмовників видання, OTP Group вже провела due diligence Промінвестбанку і переговори з ВЕБом знаходяться на просунутій стадії.
OTP Group володіє найбільшим угорським комерційним банком OTP Bank, на який припадає 25,6% ринку Угорщини.
Крім того, OTP Group має дочірні банки в Росії, Сербії, Хорватії, Словенії, Болгарії, Словаччини, Чорногорії та Румунії.
Згідно із обговорюваною стратегією ВЕБу, Промінвестбанк передбачається вивести з його складу разом з іншими “дочками” (маються на увазі білоруський БелВЕБ, “ВЕБ Азія” російські Связь-банк, “Глобекс”, “ВЕБ Інновації”).
Як повідомлялося, збиток Промінвестбанку (Київ) в січні-червні 2016 року становив 3,047 млрд гривень, що в 2,5 раза менше, ніж за аналогічний період 2015 року (7,749 млрд гривень).
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас