В Україні близько 60% пенсіонерів отримують пенсію нижче прожиткового мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні близько 60% пенсіонерів отримують пенсію нижче прожиткового мінімуму

Особисті фінанси
1107
З 12,5 мільйона пенсіонерів, які мешкають в Україні, 7,5 мільйона мають розрахунковий базовий розмір пенсії менше прожиткового мінімуму через те, що з 2012 року уряд не здійснює перерахунок призначених раніше пенсій.
Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики з посиланням на голову відомства Андрія Реву.
“З 2012 року осучаснення пенсій припинилося. Це означає, що тим, хто вийшов на пенсію до 2012 року, фактично виплати заморозили. І люди, маючи чималий стаж роботи і добрий заробіток свого часу, отримують зараз не перераховані пенсії. В результаті того, що цей процес був припинений, з 12,5 мільйона пенсіонерів 7,5 мільйона мають розрахунковий базовий розмір пенсії менше прожиткового мінімуму”, – цитує Реву прес-служба.
Згідно з українським законодавством, для призначення пенсії людині береться її середня заробітна плата на рік оформлення пенсії. “Відповідно, ті, хто оформився на пенсію в 2010 році, і ті, хто оформився в 2016-му, мають різний розрахунковий розмір середньої заробітної плати”, – наголошується в повідомленні.
Рева вважає, що для вирівнювання пенсій необхідно проводити щорічний перерахунок пенсій, або осучаснення. Однак, як зазначив міністр соцполітики, він не проводився з 2012 року. Через це сьогодні є пенсіонери, які отримують пенсію в розмірі 920 гривень за мінімального її розміру на сьогодні 1 074 гривень. При цьому прес-служба зазначає, що держава не може здійснити осучаснення пенсій через брак коштів у бюджеті Пенсійного фонду.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас