У Харкові заарештували підполковника СБУ, підозрюваного в нападі на інкасаторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Харкові заарештували підполковника СБУ, підозрюваного в нападі на інкасаторів

Кримінал
588
Підполковника СБУ, якого затримали за підозрою в нападі на інкасаторів у Харкові, заарештували на два місяці.
Про це розповів адвокат затриманого Олександр Шадрін.
“Суд заарештував його на два місяці без можливості внесення застави та відсторонив його від займаної посади на такий самий термін”, – сказав він. Шадрін додав, що захист вже подав апеляцію.
Крім того, адвокат стверджує, що під час затримання його підзахисного, обшуку та визначення запобіжного заходу спостерігалася низка порушень.
“По-перше, його затримали в Києві без визначення слідчого судді, за ст. 208 КПК України, проте вона допускає затримання або в момент злочину, або відразу після його скоєння, або якщо потерпілий чи свідок вказали, що людина тільки що скоїла злочин . Нічого цього через 5 днів після нападу на інкасаторів не було. Так само, без визначення слідчого судді було проведено обшук”, – розповів Шадрін.
“По-друге, порушена підслідність. Справу стосовно підполковника СБУ повинна розслідувати військова прокуратура, а не поліція, як це відбувається в нашому випадку. Крім того, у визначенні слідчого судді щодо запобіжного заходу немає посилань на докази, що підтверджують обгрунтованість підозри”, – додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас