Українські компанії перевіряють щодо роботи з фізособами, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські компанії перевіряють щодо роботи з фізособами, - експерт

Казна та Політика
2806
Українським компаніям стало ризикованіше працювати з фізособами-підприємцями (ФОП), що діють на спрощеній системі оподаткування.
Фіскальні органи почали активно перевіряти підприємства, які співпрацюють з такими бізнесменами: намагаються знайти тут факти податкової мінімізації.
Як зазначила керівник практики вирішення податкових спорів KPMG в Україні Лариса Антощук, зростання кількості судових спорів щодо даного питання дозволяє стверджувати, що фіскальні служби намагаються знайти інструмент “перекваліфікації” цивільно-правових відносин у трудові, використовуючи концепцію “уявне працевлаштування”. Якщо з’явиться хоча б одне позитивне судове рішення на користь податківців, великому бізнесу загрожують масові перевірки і великі донарахування податків.
Перекваліфікувати цивільно-правові відносини з ФОП у трудові намагаються не тільки фіскальні структури, але і фонди соцстрахування та фізичні особи, які прагнуть “повернути” соціальні гарантії. Як наголосила Лариса Антощук, роботодавцям варто провести аналіз чинних договорів з фізособами-підприємцями.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас