Дрони в США доставлятимуть донорську кров і медикаменти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дрони в США доставлятимуть донорську кров і медикаменти

Технології&Авто
176
Каліфорнійський стартап Zipline, який вже доставляє медикаменти і донорську кров до віддалених регіонів Руанди, запускає аналогічну програму в США. Проект розпочне роботу в сільських громадах та віддалених районах Меріленда, Невади і Вашингтона, включно із резерваціями американських індіанців.
Zipline був запущений в 2014 році та отримав підтримку від іменитих венчурних фондів Sequoia Partners, Google Ventures і співзасновника Microsoft Пола Аллена. В рамках державного партнерства стартап почав доставляти медикаменти і кров у африканській Руанді в минулому місяці. Команда проекту планує покрити половину території країни до кінця серпня.
Цікаво, що влада Руанди виявилася рішучішою в ухваленні регуляторної політики для безпілотних літальних апаратів. В африканській країні сподіваються, що дрони допоможуть прискорити економічне зростання. У США регулятор недавно спростив отримання дозволів на польоти безпілотників, але компанії можуть виконувати тільки одну місію за раз, а дрони повинні перебувати в межах видимості операторів.
Дрони Zipline можуть перевозити до 1,3 кг медикаментів на відстань до 120 км на одному заряді. Лікарні можуть замовляти доставку донорської крові або препаратів по SMS. Безпілотники вагою в 10 кг можуть здійснювати доставки протягом 30 хвилин, тому в охолодженні «посилок» під час польоту немає необхідності.
Поки в США силкуються за допомогою логістичних можливостей дронів рятувати життя, в Україні свій сервіс намагається врятувати державний поштовий оператор «Укрпошта». На початку червня завдяки технології ізраїльського стартапу Flytrex компанія провела тестову доставку посилки за допомогою безпілотника.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас