Чи буде в Україні демографічна криза - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи буде в Україні демографічна криза - експерт

Світ
2375
Кризові явища в країні стимулюватимуть значне зниження народжуваності в 2016 році.
На цьому наголосили експерти Українського інституту дослідження екстремізму.
Зокрема, вони зазначили, що в 2013-2015 роках в Україні було зниження народжуваності. Однак, з огляду на те що основні наслідки демографічної кризи проявляються через два роки після початку будь-якої кризи – ями народження варто очікувати саме в 2016 році.
Директор Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елла Лібанова переконана, що населення України й надалі буде зменшуватися.
“За будь-яких умов населення України буде скорочуватися, тому що у нас вичерпано потенціал демографічного зростання, тому що у нас 75-річних жінок в структурі населення більше 5-річних дівчаток. Тому що з 60-х років українська жінка не народжувала стільки, скільки потрібно для простого відтворення поколінь, і відповідно кожне наступне покоління менше попереднього”, – сказала вона.
При цьому заступник директора Українського інституту дослідження екстремізму Богдан Петренко впевнений, що поліпшити демографічну ситуацію можливо шляхом впровадження відповідної державної політики.
“Навіть встановлення миру і відновлення економіки поліпшить, але не вирішить повністю демографічну кризу. Виключно економічними методами вирішити цю проблему неможливо. Мають бути включені й інші чинники: відновлення цінностей батьківства, сімейного виховання та напрямків, які б стимулювали переорієнтацію українців до традиційних для них цінностей родини”, – зазначив Петренко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас