Розенко назвав умови для прозорого доступу ліків на український ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розенко назвав умови для прозорого доступу ліків на український ринок

Казна та Політика
291
Для забезпечення більш прозорого та якісного доступу ліків на український ринок повинні бути внесені зміни в 25 нормативних актів Кабінету Міністрів України (КМУ) та Міністерства охорони здоров’я. Про це сьогодні під час брифінгу заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.
“Сьогодні для того щоб забезпечити більш прозорий і якісний доступ ліків на український ринок, МОЗ треба внести приблизно зміни в 25 нормативних актів КМУ та МОЗ. Ми радше очікуємо завершення цієї роботи для того, щоб українці могли отримати якісні ліки за прийнятною доступною ціною”, – заявив Розенко.
Віце-прем’єр зазначив, що вимагає рішення також питання закупівлі за державні кошти вакцин і лікарських засобів, які були передані на міжнародні закупівлі.
“Як ви знаєте, цей процес почався в 2015 році, але на сьогоднішній день в повному обсязі тендерні закупівлі хоч і були здійснені, але вакцини та лікарські засоби в повному обсязі в регіони не надійшли”, – нагадав Розенко.
За його словами, на сьогоднішній день близько 60% контрактів укладено і більше 60% ліків і вакцин уже перебуває в областях. Ще два місяці тому відповідна програма була виконана лише на 8-10%.
Нагадаємо, Розенко заявив, що МОЗ має якомога швидше підготувати спеціальне засідання уряду, присвячене цілісній комплексній системі реформування системи охорони здоров’я.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас