Китай розвиває сонячну енергетику в Україні як частину "Великого шовкового шляху" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай розвиває сонячну енергетику в Україні як частину "Великого шовкового шляху"

Енергетика
1289
Проекти сонячних електростанцій китайської державної корпорації CNBM в Україні сприяють розвитку ініціативи “Один пояс і один шлях”, заявив виконуючий обов’язки генерального консула КНР в Одесі Го Хунлян.
Про це йдеться на сайті генконсульства КНР в Одесі.
Го Хунлян відвідав сонячну електростанцію в Старокозачому Одеської області, що належить китайській державній компанії CNBM.
В.о. генерального консула КНР зазначив, що “проект сонячної електростанції є позитивним досвідом і наочним прикладом участі китайських підприємств на українському ринку альтернативної енергетики, а також є зразком зміцнення китайсько-українського співробітництва в енерговиробництві”.
“Генеральне консульство активно сприятиме роботі китайських підприємств в Україні, захищатиме і надаватиме їм всебічну підтримку для стабільного розвитку в територіальній смузі “Один пояс і один шлях”, – зазначив в.о. генконсула.
Сонячна станція в Старокозачому була побудована і введена в експлуатацію в 2012 році, займає площу 80 га, оснащена 183 964 сонячними модулями. Потужність вироблення електроенергії цієї станції становить 42,95 МВт, що не лише задовольняє побутові потреби в електроенергії населення багатьох навколишніх селищ, але і щорічно зменшує викиди понад 44000 тонн двоокису вуглецю.
“Один пояс і один шлях” – ініціатива Китаю щодо спільного створення економічного пояса Шовкового шляху і морського Шовкового шляху XXI століття.
Раніше Антимонопольний комітет України (АМКУ) схвалив купівлю китайською держкомпанією CNBM International компаній – сонячних електростанцій “Схід Солар”, “Нептун Солар” (обидві – Миколаївська обл.), “Дунайська СЕС-1”, “Дунайська СЕС-2”, “Франко Солар”, “Франко Піві”, “Приозерна-1”, “Приозерна-2”, “Лиманська Енержі 1”, “Лиманська Енержі 2” (Одеська обл.).
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас