ЄС запускає в Україні проект з підвищення авіабезпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС запускає в Україні проект з підвищення авіабезпеки

Казна та Політика
194
29 липня в Україні стартував проект технічної допомоги Європейського Союзу Twinning, який передбачає наближення українського законодавства в сфері сертифікації аеродромів/аеропортів та льотної придатності до відповідних норм і стандартів ЄС.
Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.
Як зазначено, технічну допомогу розраховано на 21 місяць, її будуть впроваджувати фахівці Державного агентства Іспанії з авіаційної безпеки. Бюджет – 1,6 млн євро.
“Реалізація проекту дасть нам змогу підвищити авіаційну безпеку, а також буде сприяти сталому розвитку цивільної авіації в Україні, її інтеграції в транспортну систему ЄС”, – зазначив на відкритті проекту міністр інфраструктури Володимир Омелян.
“Обговорили питання підписання відкритого неба Україна – ЄС. На моє глибоке переконання, наша держава не може бути заручником ситуації, якій багато століть. Відкрите небо з Україною – це не питання державності Гібралтару. Це всього лише питання одного аеропорту, який ми готові винести за рамки договору і не здійснювати туди польоти взагалі”, – заявив міністр.
Раніше стало відомо, що міністерство інфраструктури України планує створити Агентство інфраструктурних проектів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас