У Запоріжжі ліквідовано конвертцентр з оборотом 123 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Запоріжжі ліквідовано конвертцентр з оборотом 123 млн грн

Кримінал
334
Працівники податкової міліції Запорізької області в рамках розслідування кримінального провадження припинили діяльність конвертаційного центру, – повідомляє прес-служба ДФС.
“Викрито групу осіб, які без наміру здійснення господарської діяльності надавали послуги підприємствам реального сектора економіки з формування незаконного податкового кредиту і переведення безготівкових коштів у готівку”, – наголошується в повідомленні.
Схема конвертації виглядала так: безготівкові грошові кошти підприємств реального сектора економіки надходили на рахунки транзитно-конвертаційних суб’єктів господарювання у вигляді оплати за товарно-матеріальні цінності (роботи, послуги), після чого конвертувалися і знімалися готівкою учасниками центру для передачі їх замовникам, за винятком 10-12%.
Загальний оборот проконвертованих коштів за 2014-2016 рр. склав понад 123 млн грн, а ймовірні втрати бюджету становлять понад 20 млн грн.
В рамках слідчих дій проведено 6 санкціонованих обшуків у офісах, автомобілях і за місцем проживання фігурантів центру.
За результатами обшуків вилучено 143 тис. грн готівкою, 3 печатки, комп’ютерну техніку та фінансово-господарську документацію про протиправну діяльність.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас