У Києві встановлять таблички за $50 тисяч — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві встановлять таблички за $50 тисяч

Технології&Авто
909
Наступного року історію кожного будинку Печерська можна буде дізнатися з таблички із QR-кодом.
Щоб отримати інформацію, досить буде завантажити на смартфон безкоштовний додаток. Відкривши його, потрібно навести камеру телефону на QR-код, розміщений на табличках. На екрані з’явиться привітання очільника району, а потім – історико-культурна довідка про будівлю. Можна буде дізнатися про те, коли її зведено і хто в ній жив.
“Для використання програми інтернет не потрібен. Таким чином, район стане більш доступним для туристів, оскільки їм не потрібно буде наймати екскурсовода, щоб дізнатися ту чи іншу інформацію”, – сказав Сергій Мартинчук, голова Печерської РДА.
“Програма буде перекладена на 12 мов світу, в тому числі китайську і японську. Таблички з’являться в травні 2017 року, а на реалізацію проекту знадобиться від $40 тисяч до $50 тисяч. Наступний в черзі – Подільський район”, – говорить Валентин Мондрієвський, голова Подільської РДА.
Нагадаємо, в столиці найближчим часом в тестовому режимі з’являться світлофори, стовпи яких будуть світитися таким же кольором, як і сам сигнал світлофора.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас