Низька фізична активність населення обходиться світовій економіці приблизно в $67,5 млрд на рік - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Низька фізична активність населення обходиться світовій економіці приблизно в $67,5 млрд на рік - ЗМІ

Світ
1531
Низька фізична активність населення як розвинених, так і країн світу обходиться світовій економіці приблизно в $67,5 млрд на рік, свідчать дані дослідження.
Вперше вчені зробили спробу оцінити економічні наслідки малорухомості. У дослідженні стверджується, що всі суми є результатом надто консервативного аналізу, і фактичний збиток може бути вищим.
Вчені оцінювали витрати на підтримку здоров’я, підірваного низькою фізичною активністю, збиток від зниження продуктивності праці і тривалість життя з поправкою на роки можливої інвалідності. Близько $58,8 млрд представляють витрати, пов’язані з охороною здоров’я, ще $13,7 млрд – втрати продуктивності праці.
Більше 40% загальної суми ($27,8 млрд) припадає на США.
У країнах, що розвиваються, економічний збиток значно менший, ніж у розвинених, однак жителі держав з низьким рівнем доходів на душу населення частіше страждають від різних захворювань, пов’язаних з малорухливим способом життя.
“Найбільшим потрясінням була навіть не сама сума, а розподіл економічного тягаря по регіонах, – заявила провідний автор дослідження Мелоді Динг. – У багатих країнах люди розплачуються грошима, у бідніших вони платять життям”.
З основних захворювань, які є результатом малорухомості (проблеми серцево-судинної системи, цукровий діабет 2-го типу, рак грудей і кишківника), найбільш “дорогим” був визнаний діабет – $37,6 млрд (55,7%) загальносвітового економічного тягаря або 70% прямих медичних витрат.
В дослідженні були розглянуті дані з 142 країн, в яких проживають 93,2% світового населення.
Офісним працівникам і всім, хто веде сидячий спосіб життя, потрібно не менше години фізичної активності на добу, щоб компенсувати шкідливі наслідки малорухомості. Мова не йде про олімпійські досягнення, можна навіть не відвідувати спортзал, достатньо ходити швидким кроком або кататися на велосипеді для свого задоволення. При цьому необов’язково рухатися 60 хвилин поспіль, можна розбити їх на кілька циклів, наприклад, ранковий і вечірній.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас