Експерти назвали найкращі авіакомпанії цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти назвали найкращі авіакомпанії цього року

Світ
799
Топ-10 рейтингу 2016 року представлений здебільшого азіатськими авіакомпаніями, кращою з яких став перевізник з ОАЕ Emirates. Для авіакомпанії ця нагорода стала вже четвертою за рахунком.
Найкращою авіакомпанією Європи, незважаючи на втрату 3 позицій порівняно з рейтингом минулого року, шостий рік поспіль визнаються турецькі авіалінії Turkish Airlines. У світовому заліку перевізник посів 7-е місце.
Ще однією європейською авіакомпанією, яка потрапила в топ-10 кращих авіакомпаній світу, став національний перевізник Німеччини Lufthansa.
Друга найкраща авіакомпанія Європи порівняно з минулим роком піднялася на дві сходинки і стала 10-ю у світовому заліку.
У трійку кращих європейських перевізників потрапила національна авіакомпанія Франції Air France, піднявшись у світовому рейтингу на одну позицію (16-е місце).
Топ-5 європейського рейтингу доповнили швейцарська авіакомпанія Swiss і австрійські авіалінії Austrian Airlines.
KLM королівські голландські авіалінії в європейському і світовому рейтингу випередили британського перевізника British Airways, зайнявши 6-е і 24-е місця відповідно. Національна авіакомпанія Великобританії втратила в загальному заліку 6 місць і стала лише 26-ю, випередивши при цьому фінського національного перевізника Finnair.
Топ-10 європейського рейтингу доповнили ще один британський перевізник Virgin Atlantic і норвезький лоукостер Norwegian. У світовому заліку авіакомпанії зайняли 28-й і 30-й рядки відповідно.
За межами десятки кращих європейських авіакомпаній опинилися грецький перевізник Aegean Airlines (33-є місце в світовому рейтингу), британський лоукостер easyJet (38-е місце) і російський Аерофлот (40-е місце). Російському перевізнику вдалося поліпшити своє становище у світовому рейтингу в порівнянні з минулим роком на 6 позицій. Національна авіакомпанія Ірландії Aer Lingus стала 49-ю у світовому рейтингу, найбільший авіаперевізник Іспанії Iberia – 52-м.
Крім того, деякі європейські авіакомпанії були визнані кращими в окремих категоріях. Так, національна авіакомпанія Фінляндії Finnair сьомий рік поспіль визнається кращим авіаперевізником Північної Європи. Аерофлот очолює рейтинг кращих авіакомпаній Східної Європи, а в західній частині регіону кращою була визнана німецька Lufthansa, яка також перемогла в категорії “кращі трансатлантичні маршрути”.
Кращі стюардеси і стюарди в Європі працюють в австрійській авіакомпанії Austrian Airlines. У топ-5 даної категорії потрапили також Lufthansa, Aer Lingus, Turkish Airlines і KLM.
Кращою регіональною авіакомпанією Європи була визнана грецька Aegean Airlines. За нею йдуть іспанська Air Nostrum, Air Malta, російська S7 Airlines і національний перевізник Люксембургу Luxair. Кращим європейським лоукостером стала норвезька авіакомпанія Norwegian.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас